Pokrajina sufinansira “Kobasicijadu” u Turiji

Bez autora
Feb 17 2013

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo sufinansiraće sa 1.100.000 dinara održavanje 29. po redu manifestacije “Kobasicijada” u Turiji. O tome su sporazum potpisali potpredsednik Vlade APV i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Goran Ješić i sekretar Udruženja “Kobasicijade” iz Turije Željko Popić. Tom prilikom Željko Popić potpisao je sa Borislavom Jocićem, predstavnikom proizvođača svinja iz Srbobrana, ugovor o kupovini krmača, čije će meso biti korišćeno za pravljenje najduže kobasice na svetu, tokom predstojeće “Kobasicijade” u Turiji, od 22. do 24. februara. Potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar Goran Ješić istakao je značaj turijske manifestacije, koja traje bezmalo tri decenije i naglasio da je “Kobasicijada” jako važna za Vojvodinu, za Srbobran i za Turiju. Reč je prosto o jednom velikom brendu, koji treba da iskoristimo tokom cele godine, tako što ćemo metre kobasica prodavati Beograđanima, Nišlijama i ostalim gostima u danima i mesecima koji slede posle festivala u Turiji.

Pokrajina sufinansira “Kobasicijadu” u TurijiPokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo sufinansiraće sa 1.100.000 dinara održavanje 29. po redu manifestacije “Kobasicijada” u Turiji.

O tome su sporazum potpisali potpredsednik Vlade APV i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Goran Ješić i sekretar Udruženja “Kobasicijade” iz Turije Željko Popić. Tom prilikom Željko Popić potpisao je sa Borislavom Jocićem, predstavnikom proizvođača svinja iz Srbobrana, ugovor o kupovini krmača, čije će meso biti korišćeno za pravljenje najduže kobasice na svetu, tokom predstojeće “Kobasicijade” u Turiji, od 22. do 24. februara.

Potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar Goran Ješić istakao je značaj turijske manifestacije, koja traje bezmalo tri decenije i naglasio da je “Kobasicijada” jako važna za Vojvodinu, za Srbobran i za Turiju.

“Reč je prosto o jednom velikom brendu, koji treba da iskoristimo tokom cele godine, tako što ćemo metre kobasica prodavati Beograđanima, Nišlijama i ostalim gostima u danima i mesecima koji slede posle festivala u Turiji. To je naša ideja, i Sekretarijat će podržati sve vaše projekte kojima se u stvari unapređuje poljoprivreda”, dodao je Ješić.

Potpredsednik Ješić objasnio je ideju da se otvori niz malih mesarskih radnji u ovom kraju, čime otvaramo mogućnost većeg iskorišćavanja kapaciteta proizvodnje svinja. Kobasice koje imaju dugu tradiciju i osobenu recepturu treba ponuditi po višoj ceni i na širem tržištu uz primenu potrebnih standarda, predložio je Ješić.
Potpisivanju ugovora u korist “Kobasicijade”, prisustvovali su i predsednik Skupštine opštine Srbobran Željko Bogojević i poljoprivrednici iz Srbobrana.

Kako su gosti istakli, opština Srbobran ima tradicionalnom dobru saradnju sa predstavnicima pokrajinske vlasti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik